Forlad noget fastlåst ! om effekten af Metakognitiv terapi

Hvornår:
7. maj 2019 kl. 19:00 – 21:00
2019-05-07T19:00:00+02:00
2019-05-07T21:00:00+02:00
Hvor:
Godsbanen, Remisen - Aarhus
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus
Danmark
Pris:
125
Kontakt:
Hanne Kjærskov
60723646
I foredraget “Forlad noget fastlåst! Om effekten af metakognitiv terapi”, er psykolog Dorte Fløe Lemming og rådgiver Hanne Kjærskov værter for en lærerig og sjov aften. Hanne Kjærskov uddyber i en munter fortælling om vejen ind og ud af noget fastlåst, hvordan hun fik mange tidskrævende bekymringstanker med ”kartel” ind på nethinden, og Dorte Fløe Lemming forklarer grundigt, hvorfor Metakognitiv terapi er en sikker og farbar vej for alle, der bekymrer sig.

Du introduceres til hovedpointerne i metakognitiv terapi, så du går fra foredraget med en god fornemmelse af denne nye terapiform og den metakognitive måde at forstå psykisk sygdom på.

Metakognitiv terapi er grundlagt af den engelske professor Dr. Adrian Wells og baseres på forskning omkring psyken. Hypotesen er den, at tanker og følelser er naturlige, forbigående fænomener, der regulerer sig selv, dvs. ændres og aftager, hvis ikke vi arbejder med dem. Oplever vi psykiske udfordringer som stress, angst, depression, OCD eller PTSD, så har vi med stor sandsynlighed arbejdet med vores svære tanker, vores bekymringer og/eller gamle erindringer i stedet for at lade dem være. Det er altså dét, at vi overtænker (og ændrer adfærd), der lige så stille invaliderer os, og fastholder os i en stresset, angst eller depressiv tilstand.

Når årsagen til psykiske lidelser er den, at vi gør for meget med vores negative tanker, så må løsningen være at gøre mindre med tankerne og lade dem regulere sige selv. Dette princip, at observere en tanke uden at reagere på den, kaldes i metakognitiv terapi for “detached mindfulness”. Det lyder enkelt, nemt og logisk, men det er det ikke altid i praksis, da mange af os oplever, at vores negative tanker er ukontrollerbare og lever sit eget liv. Igennem foredraget vil vi derfor introducere nogle simple øvelser, som kan hjælpe dig til at afkoble dig fra ubehagelige tanker og dermed give dem plads til at ændres. Som tilhører får du derved en fornemmelse af, hvad metakognitiv terapi er, samt en smagsprøve på, hvor grundlæggende anderledes den metakognitive terapi arbejder med psykiske udfordringer.

Metakognitiv terapi tilbyder hurtig og effektiv lindring af lidelser som stress, angst, depression, OCD og PTSD baseret på solid forskning. Der opnås oftest imponerende resultater med metoden, men foredraget i sig selv er ikke et quickfix for heling af psykiske lidelser. Foredraget tilbyder derimod en evidensbaseret forklaring på mekanismerne bag psykiske lidelser og giver et bud på, hvordan vi – på en forholdsvis simpel måde – sikrer større mental sundhed, mere arbejdsduelighed og helt generelt forbedrer vores livskvalitet.


Foredraget starter kl 19:00, og dørene åbner kl. 18:30
Der er pause og god mulighed for at stille spørgsmål.
Vi byder velkommen til en aften i et sjovt og lærerigt fællesskab.